Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο έντερο καθώς αυξάνει τον αριθμό των διαφορετικών τύπων βακτηρίων που μπορούν να ζήσουν σε αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Gastroenterology» ανέδειξε ότι το μικροβίωμα του εντέρου παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία σε εκείνους που καταναλώνουν κόκκινο κρασί συγκριτικά με αυτούς που δεν πίνουν.

Ό,τι είναι τα play offs για τις ομάδες ποδοσφαίρου και οι πανελλήνιες για τους μαθητές είναι και ο τρύγος για τους αμπελοκαλλιεργητές! Οι προσπάθειες όλου του χρόνου οδηγούν σε αυτήν την εποχή: την εποχή της συγκομιδής.

Η περίοδος που κορυφώνεται με τη συλλογή των σταφυλιών ξεκινά όταν τα σταφύλια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα στα μέσα έως το τέλος του καλοκαιριού. Η συλλογή των σταφυλιών γίνεται συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου στις περιοχές πάνω από τον Ισημερινό. Στις περιοχές κάτω από αυτόν, ο τρύγος γίνεται από Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Είτε σας αρέσει το κρασί είτε όχι θα γοητευτείτε από αυτή την μικρή απόδραση στο Douro, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ένα τεράστιο βαρέλι κρασιού που περιβάλλεται από έναν ενεργό αμπελώνα.

Το Quinta da Pacheca είναι ένα πανέμορφο κτήμα 280 ετών, το οποίο έχει δημιουργήσει σουίτες 30 τ.μέτρων που περιλαμβάνουν ένα κυκλικό διπλό κρεβάτι, ιδιωτική ντουλάπα και μπάνιο με καμπίνα ντους.

  • Red Obsession (2013)

Τα τελευταία χρόνια ένας νέος πελάτης εισήλθε στην αγορά του κρασιού: η Κίνα. Η χώρα όχι μόνο παράγει πολλά κρασιά και διαθέτει πολλούς αμπελώνες, άλλα έχει πλέον και πολίτες που έχουν εκπαιδευτεί στο να αγαπούν το κρασί. Οι Κινέζοι θα είναι δεύτερη στη λίστα των καταναλωτών κρασιού παγκοσμίως, μέχρι το 2020. Αυτό είναι το επίκεντρο του Red Obsession, ένος ντοκιμαντέρ του 2013 που περιγράφει την ανερχόμενη όρεξη της Κίνας για το κρασί, ιδιαίτερα για το κρασί από το Μπορντό. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί μια περίοδο μεγάλων αλλαγών για την παγκόσμια βιομηχανία οίνου καθώς η Κίνα αναδεικνύεται ως κυρίαρχος παράγοντας, ανατρέποντας τις καθιερωμένες αρχές που κυριαρχούσαν εδώ και δεκαετίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν σχεδόν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποφύγουν τα παρακάτω συμπτώματα του hangover:

Πονοκέφαλος: Επειδή το αλκοόλ προκαλεί την διόγκωση και τον παλμό των αιμοφόρων αγγείων του κεφαλιού, η οποία καταλήγει σε μία αίσθηση σφυροκοπήματος μέσα στο κεφάλι σας.

Υπάρχουν πολλά gadgets στην αγορά που υπόσχονται να κάνουν την κατανάλωση του κρασιού μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Από συντηρητές κρασιού υψηλής τεχνολογίας και θερμόμετρα μέχρι ηλεκτρικά ανοιχτήρια για εύκολη πρόσβαση. Αν παρασυρθείτε, μπορεί να ξοδέψετε χιλιάδες ευρώ, πριν ακόμα πιείτε κρασί.

Ζώδια και κρασί.

ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

Το αγαπημένο σας κρασί είναι γραμμένο στα άστρα! Σύμφωνα με την εναρκτήρια έκθεση In Vino Stats Veritas - Cellarmasters Wine Lovers Report από την Cellarmasters, τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι υπάρχουν αντιστοιχίες μεταξύ των ζωδίων και των προτιμήσεων κρασιού.

Διοργανώθηκε αγώνας δρόμου 10 χλμ. στο μεγαλύτερο κελάρι του κόσμου

 

MILESTII MICI, Μολδαβία: Εκατοντάδες δρομείς αγωνίστηκαν σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων (6 μιλίων) στο μεγαλύτερο κελάρι κρασιού παγκοσμίως, πριν λίγες μέρες. Οι δρομείς έτρεχαν στο σκοτεινό κελάρι φωτίζοντας τη διαδρομή με μικρούς προβολείς που είχαν στο κεφάλι τους. Έτρεχαν μέσα από σκούρες ασβεστολιθικές σπηλιές που εκτείνονται σε περίπου 200 χιλιόμετρα υπογείως κοντά στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου.