Τα καλά νέα είναι ότι είναι καλό να πίνουμε κρασί κάθε μέρα. Τα κακά νέα είναι ότι πρέπει να πίνουμε μόνο 148 ml. ανά ημέρα- αυτό είναι λίγο κάτω από τα δύο τρίτα ενός ποτηριού (ενός τυπικού ποτηριού κρασιού).

Σύμφωνα με τις ιατρικές μελέτες, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ - ένα ποτό ανά ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά ανά ημέρα για τους άνδρες - έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Όλοι έχουμε ακούσει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού με μέτρο μπορεί να είναι καλό για την υγεία μας. Αλλά τώρα, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η κατανάλωση κρασιού μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Medicine.

MΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ/ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Γνωρίζετε τη μυρωδιά που μπορεί να αναπτύξει μια πετσέτα όταν δεν στεγνώνει εντελώς; Είναι παρόμοια με αυτή ενός παλιού μουχλιασμένου σφουγγαριού. Όταν την εντοπίσετε στο ποτήρι σας είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι το ποτήρι δεν είναι πολύ καθαρό. Ίσως χρησιμοποιήθηκε το σφουγγάρι ή η πετσέτα που μυρίζετε για να καθαρίσουν το ποτήρι. Όποια και αν είναι η αιτία, δεν υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κρασί σας, αλλά δείχνει ότι πρέπει να ζητήσετε ένα νέο ποτήρι.

Μια αυστραλιανή εταιρεία κρασιού ανέλυσε τις προτιμήσεις των πελατών της με βάση το ζώδιο τους, με σκοπό να προτείνει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

Καταχωρώντας τα δεδομένα των πελατών από τους τελευταίους 12 μήνες, η ομάδα της Cellarmasters διαπίστωσε ότι υπήρχαν σαφείς τάσεις με βάση τις ημερομηνίες γέννησης.

Για παράδειγμα, το Pinot Noir είναι ένα από τα αγαπημένα των Παρθένων αλλά το λιγότερο ευνοημένο από τον Κριό, ενώ μεσογειακές γεύσεις όπως το Sangiovese προτιμούν οι Λέοντες και οι Δίδυμοι.

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο έντερο καθώς αυξάνει τον αριθμό των διαφορετικών τύπων βακτηρίων που μπορούν να ζήσουν σε αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Gastroenterology» ανέδειξε ότι το μικροβίωμα του εντέρου παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία σε εκείνους που καταναλώνουν κόκκινο κρασί συγκριτικά με αυτούς που δεν πίνουν.

Ό,τι είναι τα play offs για τις ομάδες ποδοσφαίρου και οι πανελλήνιες για τους μαθητές είναι και ο τρύγος για τους αμπελοκαλλιεργητές! Οι προσπάθειες όλου του χρόνου οδηγούν σε αυτήν την εποχή: την εποχή της συγκομιδής.

Η περίοδος που κορυφώνεται με τη συλλογή των σταφυλιών ξεκινά όταν τα σταφύλια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα στα μέσα έως το τέλος του καλοκαιριού. Η συλλογή των σταφυλιών γίνεται συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου στις περιοχές πάνω από τον Ισημερινό. Στις περιοχές κάτω από αυτόν, ο τρύγος γίνεται από Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Είτε σας αρέσει το κρασί είτε όχι θα γοητευτείτε από αυτή την μικρή απόδραση στο Douro, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ένα τεράστιο βαρέλι κρασιού που περιβάλλεται από έναν ενεργό αμπελώνα.

Το Quinta da Pacheca είναι ένα πανέμορφο κτήμα 280 ετών, το οποίο έχει δημιουργήσει σουίτες 30 τ.μέτρων που περιλαμβάνουν ένα κυκλικό διπλό κρεβάτι, ιδιωτική ντουλάπα και μπάνιο με καμπίνα ντους.

  • Red Obsession (2013)

Τα τελευταία χρόνια ένας νέος πελάτης εισήλθε στην αγορά του κρασιού: η Κίνα. Η χώρα όχι μόνο παράγει πολλά κρασιά και διαθέτει πολλούς αμπελώνες, άλλα έχει πλέον και πολίτες που έχουν εκπαιδευτεί στο να αγαπούν το κρασί. Οι Κινέζοι θα είναι δεύτερη στη λίστα των καταναλωτών κρασιού παγκοσμίως, μέχρι το 2020. Αυτό είναι το επίκεντρο του Red Obsession, ένος ντοκιμαντέρ του 2013 που περιγράφει την ανερχόμενη όρεξη της Κίνας για το κρασί, ιδιαίτερα για το κρασί από το Μπορντό. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί μια περίοδο μεγάλων αλλαγών για την παγκόσμια βιομηχανία οίνου καθώς η Κίνα αναδεικνύεται ως κυρίαρχος παράγοντας, ανατρέποντας τις καθιερωμένες αρχές που κυριαρχούσαν εδώ και δεκαετίες.