Μερικοί άνθρωποι τα Χριστούγεννα διστάζουν να επιλέξουν δώρα και συνεχίζουν να αναβάλλουν την απόφαση έως ότου είναι πολύ αργά.

Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξετε το “σωστό” δώρο, ειδικά όταν πρέπει να το δώσετε σε κάποιον που δεν γνωρίζετε πολύ καλά, όπως ο προϊστάμενός σας ή η φίλη ενός φίλου.

Αλλά υπάρχει ένα δώρο για όλες τις καταστάσεις. Ένα δώρο που πάντα λειτουργεί: Το κρασί!

Ρομπότ εφοδιασμένα με λαμπτήρες υπεριώδους φωτός που περιφέρονται στους αμπελώνες τη νύχτα αποδεικνύονται αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του ωιδίου, ενός καταστροφικού παθογόνου για πολλές καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των σταφυλιών.

Ερευνητές στο Cornell AgriTech, της Νέας Υόρκης, συνεργάστηκαν με τη SAGA Robotics στη Νορβηγία για την ανάπτυξη των πρώτων εμπορικών ρομποτικών μονάδων και τα αυτόνομα, αυτοκινούμενα ρομπότ αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά φέτος.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές γυάλινων ποτηριών έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα ποτήρια για όλες τις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, συμπεριλαμβανομένων του Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, σαμπάνιας, κ.λπ. Κάθε είδος ποτηριού γίνεται ανάλογα με το συγκεκριμένο στυλ κρασιού, προκειμένου να συλλάβει την ουσία του.

Όλοι έχουμε ακούσει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού με μέτρο μπορεί να είναι καλό για την υγεία μας. Αλλά τώρα, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η κατανάλωση κρασιού μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Medicine.

MΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ/ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Γνωρίζετε τη μυρωδιά που μπορεί να αναπτύξει μια πετσέτα όταν δεν στεγνώνει εντελώς; Είναι παρόμοια με αυτή ενός παλιού μουχλιασμένου σφουγγαριού. Όταν την εντοπίσετε στο ποτήρι σας είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι το ποτήρι δεν είναι πολύ καθαρό. Ίσως χρησιμοποιήθηκε το σφουγγάρι ή η πετσέτα που μυρίζετε για να καθαρίσουν το ποτήρι. Όποια και αν είναι η αιτία, δεν υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κρασί σας, αλλά δείχνει ότι πρέπει να ζητήσετε ένα νέο ποτήρι.

Μια αυστραλιανή εταιρεία κρασιού ανέλυσε τις προτιμήσεις των πελατών της με βάση το ζώδιο τους, με σκοπό να προτείνει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

Καταχωρώντας τα δεδομένα των πελατών από τους τελευταίους 12 μήνες, η ομάδα της Cellarmasters διαπίστωσε ότι υπήρχαν σαφείς τάσεις με βάση τις ημερομηνίες γέννησης.

Για παράδειγμα, το Pinot Noir είναι ένα από τα αγαπημένα των Παρθένων αλλά το λιγότερο ευνοημένο από τον Κριό, ενώ μεσογειακές γεύσεις όπως το Sangiovese προτιμούν οι Λέοντες και οι Δίδυμοι.

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο έντερο καθώς αυξάνει τον αριθμό των διαφορετικών τύπων βακτηρίων που μπορούν να ζήσουν σε αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Gastroenterology» ανέδειξε ότι το μικροβίωμα του εντέρου παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία σε εκείνους που καταναλώνουν κόκκινο κρασί συγκριτικά με αυτούς που δεν πίνουν.

Ό,τι είναι τα play offs για τις ομάδες ποδοσφαίρου και οι πανελλήνιες για τους μαθητές είναι και ο τρύγος για τους αμπελοκαλλιεργητές! Οι προσπάθειες όλου του χρόνου οδηγούν σε αυτήν την εποχή: την εποχή της συγκομιδής.

Η περίοδος που κορυφώνεται με τη συλλογή των σταφυλιών ξεκινά όταν τα σταφύλια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα στα μέσα έως το τέλος του καλοκαιριού. Η συλλογή των σταφυλιών γίνεται συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου στις περιοχές πάνω από τον Ισημερινό. Στις περιοχές κάτω από αυτόν, ο τρύγος γίνεται από Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.